Perníky k uležení
2013-04-02- Kuchyně: Česko, Evropa
- Náročnost: Začátečník
- Časová náročnost: 0m
- Doba vaření : 0m
- Doba přípravy : 0m
Ingredients
- 500g hladké mouky
- 200g práškového cukru
- 170g medu
- 80g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 5g jedlé sody
- kakao k přibarvení
- .
- Poleva na zdobení:
- 1 bílek
- 140 – 160g prosátého moučk. cukru
- pár kapek šťávy z citronu
Method
Step 1
Pečeme minimálně 14 dní dopředu Těsto necháme přes noc odležet Vyválíme Předehřejeme troubu na 150 stupňů Na plech vykrájujeme různé tvary Péčeme tak dlouho, než perníčky světle zhnědnou Ještě horké potřeme vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, aby se leskly. Zdobíme polevou
Step 2
Příprava polevy: Vše dobře ušlehat, až je poleva sněhobílá a pevná.
Průměrné hodnocení autora receptů
(5 / 5)
1 lidé hodnocení