Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Korpus na dort – olejový

2013-05-01
  • Časová náročnost: 0m
  • Doba vaření : 40m
  • Doba přípravy : 0m

Ingredients

  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg pískového cukru
  • 4 vejce
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 10 lžic oleje
  • 8 lžic horké vody
  • špetka soli

Method

Step 1

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).

Step 2

Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.

Step 3

Dortovou formu vyložíme na dně pečicím papírem, pokud máte olej ve spreji, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40min. Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.

Typ receptu: Klíčová slova: , , Ingredience:
Průměrné hodnocení autora receptů

(5 / 5)

5 5 1
Hodnotit tento recept

1 lidé hodnocení

Související recepty:
  • Tvrdý domácí sýr

  • Buchtičky se šodó

  • Krém ze Salka

  • Kapr na pivu

  • Perníky k uležení

Komentáře k receptům

Příspěvek A Komentář