Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Buchtičky se šodó

2013-11-03
  • Počet porcí : 4-6
  • Časová náročnost: 1:15 h
  • Doba vaření : 30m
  • Doba přípravy : 0m

Ingredients

  • 25 g čerstvého droždí
  • 50 g krupicového cukru
  • 200 ml vlažného mléka
  • 500 g hladké mouky + trocha na posypání válu
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 2 menší vejce
  • 100 ml oleje
  • rozpuštěné máslo na vymazání plechu a potření buchtiček
  • Na žloutkový krém: 2 vanilkové lusky 750 ml plnotučného mléka 60 g krupicového cukru 1–2 lžíce maizeny 6 žloutků

 

 



Method

Step 1

1. Zadělejte těsto Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít. Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, citronovou kůrou, vejci, olejem a kváskem, přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto. Dejte mu asi pětačtyřicet minut na kynutí, aby zhruba zdvojnásobilo objem.

Step 2

2. A teď buchtičky Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte, vytvarujte kuličky a skládejte je do vymazaného pekáčku. Každou buchtičku důkladně potřete rozpuštěným máslem. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak je v troubě předehřáté na 180 °C upečte dozlatova.

Step 3

3. Na řadě je vanilka Mezitím uvařte krém. Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich zrníčka; prázdný lusk můžete vložit do nádoby s cukrem – krásně jej ovoní. Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka a na vypnuté plotýnce nechte asi čtvrt hodiny louhovat. Občas promíchejte.

Step 4

4. Přidejte žloutky Kastrol s ochuceným mlékem postavte na vodní lázeň. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně je zašlehávejte do horkého, nikoli však vroucího mléka – kdyby se totiž vařilo, žloutky by se snadno srazily. Upečené buchtičky rozdělte na talíře a zalijte teplým a voňavým vanilkovým krémem.

Typ receptu:
Průměrné hodnocení autora receptů

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Hodnotit tento recept

3 lidé hodnocení

Související recepty:
  • Tvrdý domácí sýr

  • Krém ze Salka

  • Kapr na pivu

  • Perníky k uležení

  • Vepřový řízek v rozmarýnovém trojobalu

Komentáře k receptům

Příspěvek A Komentář