Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Pstruh na másle s holandskou omáčkou

Podle : | 0 Komentářů | On : Červen 25, 2013 | Kategorie : Omáčky, Ryby, Vše


Ingredience: (4 porce)
4 středně velcí pstruzi, 200 g másla, 2 citrony, snítka tymiánu, sůl, bílý pepř

Na holandskou omáčku:
100 gramů másla, 5 vajec, 1 citron, 1 dl vývaru, 0,5 dl bílého vína, sůl, bílý pepř

Postup:
1. Kůži vykuchaných, dobře omytých pstruhů mírně nařízněte, nasolte a opepřete.
2. Do povoleného másla nastrouhejte trochu citronové kůry, přidejte citronovou šťávu, čerstvý tymián a promíchejte.
3. Takto dochuceným máslem vyplňte břišní dutiny ryb.
4. Pstruhy opékejte na sporáku po obou stranách na rozpáleném oleji tak, aby měli pěknou zlatavou barvu.
5. Poté vložte do zapékací mísy a pečte přibližně 20 minut při teplotě 200 °C.
6. Pro přípravu holandské omáčky nechejte na mírném plameni přepustit máslo, odstavte a nechejte vychladnout.
7. Samotné žloutky oddělené od bílků dejte do kastrolu, osolte a opepřete, přidejte vychladlý vývar a šlehejte ve vodní lázni tak dlouho, dokud směs nezhoustne.
8. Do husté směsi vmíchejte vlažné přepuštěné máslo a holandskou omáčku vyšlehejte do hladka.
9. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a trochou bílého vína, případně osolte a opepřete.
10. Upečené pstruhy podávejte částečně přelité holandskou omáčkou. Vynikající přílohou jsou smažené bramborové spirálky.

Všechny videorecepty Tescoma naleznete také na http://www.tescoma.cz/videorecepty/

Příspěvek A Komentář